Aktualne problem sfery tworzenia i realizacji budżetów miejskich - Антошкина, Лидия (Progress in Economic Sciences; Nr 1 (2014): Progress in Economic SciencesDO - 10.14595/PIES/01/018)
Analiza obecnego stanu rynku pracy na Ukrainie daje podstawy stwierdzać konieczność opracowania lokalnych programów rozwoju społeczno-gospodarczego oraz  konkretnych programów tworzenia roboczych miejsc.